Het was voor mij trouwens een bijzondere deelname dit jaar, want Fien was mee. Mijn partner in crime, mijn rechter- & linkerhand, mijn social media Lady.

Eline De Munck – ondernemen is doorzetten

De dag werd al super ingezet door een fascinerende spreekbeurt van Eline De Munck. Zij vertelde op een heel eerlijke, enthousiaste manier haar ervaringen als onderneemster. Haar verhaal is zo herkenbaar. Als onderneemster heb ik de afgelopen jaren ook enkele klappen moeten incasseren. Je begint vol enthousiasme je idee uit te werken, je spreekt jouw netwerk aan, er springen een aantal mensen op de kar en dan stellen ze jou voor een dilemma. Net zoals Eline een dikke middelvinger uitstak en haar merk Odettes Lunettes verder op de markt zette, ben ik blijven doorzetten. Eline vertelde dat zij altijd is blijven geloven in zichzelf en haar merk. En die boodschap raakte me diep want zij vatte in één zin samen wat ik al die jaren ben blijven doen: geloven in mezelf en Hey!Lady.

Wouter Torfs – ondernemen is flexibel zijn

Spreker nummer 2, Wouter Torfs! Van Wouter weet ik dat hij een leider is vanuit het hart. Zijn openheid en menselijkheid maken van hem een charismatische spreker. En hij begon met een schot in de roos: ‘Ik ga heel open zijn want door open te zijn, kunnen we groeien’!

Hij gaf ons een overzicht van zijn 10 belangrijkste inzichten als leider van Torfs in een disruptieve wereld. Hij gaf onmiddellijk mee dat 5 jaar geleden het woord ‘disruptief’ niet eens bestond. Dus als ondernemer moet je flexibel zijn en elke dag bereid zijn om te veranderen. Hij gaf ook mee hoe belangrijk het is om jouw missie en waarden te laten doorleven in de hele organisatie en daar slaagt Torfs al meer dan 10 jaar in als ‘Great place to work’.

Wouter Torfs Teamleader event Work Smarter blog heylady Annick Heyman

Thierry Geerts – Ondernemen is klantgericht zijn

Thierry Geerts, CEO van Google België, gaf ons een beeld van de 4de industriële revolutie en hoe belangrijk het is om als KMO mee te zijn op deze golf. Artificiële intelligentie is niet meer weg te denken in deze snel evoluerende wereld. En in ons dagelijks leven worden we continu ondersteund door AI. Met Hey!Lady wil ik mee zijn in deze beweging. Vooruitdenken en jouw business steeds heruitvinden. Assistent worden van onze klant en focussen op hoe we die klant verder kunnen helpen. En de vraag om steeds in ons achterhoofd te houden: ‘Hoe kan ik jou het beste helpen’?

Ynzo Van Zanten – Ondernemen is impact hebben

In de namiddag werden we geïnspireerd door Ynzo Van Zanten van Tony’s Chocolonely. Wat een verhaal! Ik vond het zo interessant hoe je als KMO zo’n impact kan hebben op de wereld. Zijn missie om als eerste chocoladeproduct de slavernij uit de cacao-industrie te halen, is een voorbeeld van duurzaam en maatschappelijk ondernemen. Het heeft me aan het denken gezet. Wat kan ik doen als onderneemster om het maatschappelijk belang van Hey!Lady nog meer uit te dragen? Stel je eens voor hoe het zou zijn als elke vrouw in haar vrouwelijke zachte kracht staat? En dat mannen en vrouwen elkaar steunen en aanvullen? Welke invloed zou dat hebben op de ondernemingsgeest, en binnen organisaties? Een droom om verder uit te werken!

Dries & Yuri – Ondernemen is focussen

En dan kwamen de twee inspirerende ondernemers Dries & Yuri, voormalige eigenaars van Wasbar & Chez Claire. Hun verhaal werd zo authentiek en sprankelend gebracht, dat je als ondernemer onmiddellijk goesting kreeg om alle registers open te trekken. Zij brachten ons 10 tips om out of the box te denken en je onderneming naar een hoger niveau te brengen. Wat mij het meest heeft geraakt, is dat je het echt – echt – echt – echt heel simpel moet houden. Soms gaan we het te ver gaan zoeken en dan lopen we tegen onze eigen complexiteit aan. Ik hou van efficiëntie en snelheid en deze mantra gaat me helpen om mijn programma’s te vereenvoudigen.

Ook de tip om je buikgevoel altijd te vertrouwen, neem ik graag ter harte. Ik heb een goed ontwikkeld buikgevoel maar ik heb er niet altijd naar geluisterd waardoor ik soms beslissingen heb genomen waar ik een zware prijs voor heb moeten betalen. Nu kijk ik op die periodes terug als mijn beste leermomenten en ik ben ook heel dankbaar dat ik nu weet dat mijn buikgevoel me altijd de goede weg wijst. Als ik nu voel dat het niet klopt met wie ik ben en waar ik voor sta als ondernemer, dan kan ik op een heel doordachte, bewuste manier keuzes maken. Ik ben daardoor als onderneemster heel transparant en eerlijk. Ik zeg zoals het is. Geen verborgen agenda’s, gewoon heel kwetsbaar en open. Voor mij werkt dat het best.

HeyLady als compagnon voor alle onderneemsters

16 mei werkt nog na en ik merk dat ik terug met een andere bril naar de zaken kijk. Het doet me nadenken over mijn business en mijn projecten. Als onderneemster ben je nooit klaar. Je kan je steeds verder ontplooien en ik vind het zo boeiend om mijn kijk op de ondernemerswereld elke dag opnieuw open te trekken.

15 jaar geleden ben ik mijn onderneming gestart. Het was een proces van vallen en weer opstaan. Het heeft me zoveel geleerd en ik ben er enorm weerbaar door geworden. Als een echte doorzetter heb ik elke uitdaging op mijn pad aangenomen en doorgewerkt. Ik ben fier op mijn bumpy road want het heeft me zoveel gebracht. Mijn ervaringen en inzichten heb ik gebundeld en ik help nu andere Ladybosses om de boeiende wereld van ondernemen te exploreren. Samen gaan we de uitdagingen aan en gaan we recht door elk obstakel. Het is zo’n heerlijk gevoel om andere vrouwen te mogen inspireren en hen te helpen om hun dromen waar te maken! Dus LadyBoss, mag ik jouw compagnon zijn?

Teamleader event quote Tony Chocolonely's blog heylady Annick Heyman ladybugs
  • fien@heylady.be Reunes
   fien@heylady.be Reunes says:

   Leuke reactie, Wendy! Wij vonden het een super motiverende dag en hebben nog meer goesting om ervoor te gaan!

   Beantwoord

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *