Ondernemers en Corona

Onduidelijkheid is het woord dat de huidige Corona crisis het best omschrijft. We zijn als mens een kuddedier. Voortdurend op zoek naar een duidelijke stroom van informatie. Wat mogen we terug? Wat komt nog op ons af? Hoe moeten we ons gedragen? Wat mag er niet meer? Hoe gaan we dat allemaal oplossen?

Er spelen zoveel vragen dat het bijna onmogelijk is om daar eenzijdig en duidelijk op te antwoorden. En dat maakt ons allemaal onrustig? Het ‘niet weten’ geeft stress.

Vorige week had ik een heel interessant panelgesprek met 12 ondernemers. Het viel me op dat er op veel verschillende manieren met deze crisis wordt omgegaan. De ene was al volledig voorbereid op telewerken en de andere totaal niet. Sommige hadden mensen op technische werkeloosheid moeten plaatsen en anderen konden doorwerken.

De uitdagingen waren heel sector gebonden en iedereen ging er op een unieke manier mee om. Ik geef jullie graag de 3 meest voorkomende en besproken topics mee, ter inspiratie.

1. Vertrouwen hebben om medewerkers van thuis uit te laten werken

Voor de ondernemers die al voorbereid waren op telewerk, loopt alles heel vlot. Medewerkers houden zich aan de deadlines. Er is wel enige flexibiliteit nodig qua werkuren, want zoals we weten, moeten onze medewerkers kunnen toveren. Ze nemen zowel de rol van medewerker, mama of papa en leraar op zich, en dat blijkt een hele uitdaging.

Andere ondernemers botsen toch tegen een zeker wantrouwen, want niet elke medewerker houdt zich aan de afspraken. Het is lastig om hen te motiveren om hun zaken af te werken of op te volgen.

Ik denk dat het nu cruciaal is om heel duidelijke afspraken te maken. Durf als zaakvoerder aan te geven wat er dient te gebeuren en wat de consequenties zijn wanneer de zaken niet opgevolgd worden. Feedback geven is nu heel belangrijk. Motiveren en tegelijkertijd ook streng zijn. Het is een moeilijke dans maar wel een noodzakelijke.

2. Positief blijven als onderneemster en leidinggevende in deze periode

Als zaakvoerder is het nu essentieel om jouw medewerkers op de hoogte te houden. Benoem de zaken zoals ze zijn. Het is voor iedereen nu zo belangrijk om in verbinding te zijn. Dus stuur wekelijks een mailtje uit met de nieuwe maatregelen of beslissingen. Neem eens persoonlijk contact op met je mensen.

Er is niets erger dan een kapitein die zijn schip verlaat en het zelf niet meer weet. Dus neem het roer in handen. Ook al weet je het zelf niet, benoem dat dan ook. Blijf positief door in verbinding te gaan. Het hoeft geen ‘Good news show’ te zijn. Gewoon iets van jou laten horen, ook al gaat het even niet goed.

3. Het bepalen van doelen na deze crisis

Hoe kan je als onderneemster nu doelen bepalen en realiseren? Door de onduidelijkheid is dat een hele uitdaging. Want de doelen die vandaag gelden, zijn morgen misschien niet meer mogelijk.

We hebben geen glazen bol en we weten niet hoe het ondernemerslandschap er zal uitzien na de crisis. Gaat iedereen terug aan de slag kunnen? Hoe snel zal de economie terug opstarten? Welke sectoren zijn het hardst getroffen? Wat zijn de gevolgen op mijn business? Een hele reeks van vraagstukken waar we nu geen pasklaar antwoord op hebben.

Veel ondernemers geven aan dat ze van week tot week leven. De maatregelen die vrijgegeven worden, zijn een richtlijn om nieuwe doelen te formuleren. Maar elke week wordt er geëvalueerd wat er moet bijgesteld worden. Daarom is het zo belangrijk om in communicatie te blijven gaan met jouw medewerkers. Houd je mensen op de hoogte en communiceer duidelijk wat de spelregels zijn en wat je van hen verwacht!

Samengevat: Blijf communiceren en stay safe!

Nood aan een babbel? 

Wil jij het als onderneemster / leidinggevende tijdens en na Corona anders aanpakken? Of misschien wil jij een nieuwe weg inslaan op professioneel of privé vlak? Neem contact met me op. Dan plannen we een virtuele babbel in.

Zelf je inzichten of ervaringen delen? Vertel het ons in een reactie op deze blog.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *