Weet jij wat een coach doet?

Toen ik hem vertelde dat ik Business Coach ben die ondernemers & leidinggevenden begeleidt in communicatie, moest ik hem uitleggen wat dat precies allemaal inhoudt.

En ik begon me oprecht af te vragen: Hoeveel ondernemers, zaakvoerders, leidinggevenden, teamleden, HR, werkgevers, werknemers kennen het belang en de meerwaarde van coaching? Meer nog, weten zij wat een coach eigenlijk doet?

Toegegeven, het woord coaching wordt vandaag de dag eindeloos gebruikt en misbruikt. Ierdeen mag zich coach noemen en in het landschap van de coaching moet het kaf nog van het koren gescheiden worden. Coaching is in Vlaanderen nog steeds onbekend of onbemind. Er zit precies nog schroom op het feit dat je naar een coach gaat. Want ik heb toch helemaal geen problemen…

Dus ik kan me niet inhouden om deze blog te schrijven en je te informeren over het belang – of eerder – de noodzaak van een goede coach.

Wanneer ga je naar een coach?

Elke ondernemer, zaakvoerder, leidinggevende, … kan een goed klankbord gebruiken. Je hoeft geen grote problemen te hebben om bij een coach te gaan. Tijdens een coaching gesprek krijg je de kans om al jouw besonges en frustraties te delen in een veilige omgeving. Want wat er tijdens een coaching sessie besproken wordt, blijft daar ook.

De aanleiding om naar een coach te gaan is heel divers. De ene komt omdat er communicatieproblemen zijn op het werk. Nog iemand anders omdat hij een carrièreswitch overweegt. Er zijn aanmeldingen voor problemen op de werkvloer. Of gewoon omdat je wil werken aan een aantal persoonlijke & professionele doelen.

Coaching is dus niet enkel voor mensen zonder zelfvertrouwen of diegenen die diep in de problemen zitten. Coaching kan vanaf het moment dat je voelt, ik zit vast in mijn denkpiste of ik kom precies niet vooruit. Heel vaak wordt een coaching traject opgestart wanneer je opmerkt dat je in rondjes aan het draaien bent. Dat je een bepaald doel wil bereiken maar vastloopt.

Wat is coaching precies?

Het is zo belangrijk om met een neutraal persoon al jouw gedachten, frustraties, grote en kleine problemen te kunnen delen. Als coach luister je en stel je (kritische) vragen. Je oordeelt niet en je bent oprecht geïnteresseerd. Je geeft ook geen advies. Je bent gewoon voluit aanwezig. En net daardoor krijgt die ondernemer de inzichten en de antwoorden die al zo lang aan de oppervlakte liggen.

Je werkt naar een bepaald doel en de coach daagt je uit om nieuwe inzichten te genereren.

Elk coaching traject is anders

Het is de rol van de coach om het proces te begeleiden. Je reikt geen oplossingen aan. Je bent kritisch en confronteert. Je biedt tools en technieken aan om het op andere manier aan te pakken.

De feedback die ik krijg na een coaching is vaak: ‘Een uurtje exclusieve aandacht voor mij’ – ‘Er is echt naar me geluisterd’ – ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’ – ‘Het beste cadeau dat ik aan mezelf gegeven heb’ – ‘Op een uur tijd heb ik meer inzichten dan al die nachten dat ik wakker lig’ – ‘ Eindelijk iemand waar ik bij terecht kan als ik iets in vetrouwen wil delen’ – …

Het belang van coaching – een klankbord

Ik merk dat de Corona crisis heel veel mensen heeft doen beseffen dat het ook anders kan. We zaten vast in een ratrace. De procedures en regels hadden ons vastgeketend. We waren een stuk van onze vrijheid kwijt. Door stil te staan en te vertragen, zijn heel wat mensen beginnen nadenken en realiseren zij zich dat het ook anders kan.

  • Misschien ben jij ook tot het besef gekomen dat je niet langer ‘op de oude manier’ wil werken, alleen weet je niet goed hoe je dat kan veranderen?
  • Of realiseer jij je nu dat je liever wil afbouwen, maar hoe begin je daar aan?
  • Het kan ook zijn dat je nu hebt ontdekt dat je liever verandert van functie of job.
  • En deze periode kan ook gezorgd hebben dat je een heel andere richting wil uitgaan.
  • Of je hebt een tweede adem gevonden en je doelen zijn net heel helder geworden.
  • Het kan ook dat je weet hoe belangrijk de work-life balans is. Dat je toch ook meer thuis wil zijn en minder uren in de zaak.

Al deze stellingen kunnen een aanleiding zijn om te klankborden met een coach.

Het is veel makkelijker om samen met een coach deze thema’s aan te pakken, in plaats van ermee te blijven rondlopen en jezelf af te vragen hoe je dit in godsnaam kan realiseren.

Laat deze crisis een opportuniteit zijn om je persoonlijk & professioneel leven te heroriënteren. Kleine stappen kunnen grootse veranderingen teweeg brengen. Neem die eerste stap en geef jezelf een klankbord cadeau.

Nood aan een klankbord? 

Herken jij jezelf in één van de thema’s? Nood aan een babbel? Neem contact met me op. Dan plannen we een (virtueel) gesprek in.

Zelf je inzichten of ervaringen delen? Vertel het ons in een reactie op deze blog.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *