Geschiedenis versus vandaag

Historisch gezien worden mannelijke eigenschappen beschouwd als superieur of sterker dan vrouwelijke eigenschappen. Nochtans zijn het steeds de vrouwelijke waarden geweest die onze cultuur bepaalden. In onze huidige samenleving zijn rolverdelingen niet meer zo traditioneel. Vrouwen kunnen bedrijfsleiders zijn en mannen kunnen evengoed de kinderen opvoeden. Vandaar dat vrouwen vandaag zichzelf de ruimte kunnen geven om sterk te staan in hun eigen natuur, ook in het bedrijfsleven.

Vrouwelijke gedragscode

Eerst even de mannen … al is het maar om de verschillen met vrouwen aan te tonen. Gedrag dat gezien wordt als mannelijk: analytisch denken, ratio, individualisme, macht, competitie en lineair werken. Mannen willen vooruitgang en zijn gericht op resultaten en doelen. Vrouwen daarentegen gaan over gevoel en intuïtie. Ze zijn meevoelend, zacht, communicatief, flexibel, ontvangend en relatiegericht. En deze gedragscode vertaalt zich ook naar vele voordelen op de werkvloer.

Voordelen van die zachte, ontvankelijke energie op het werk

LUISTEREN

De intuïtie van vrouwen is goed ontwikkeld en ze kunnen goed luisteren. Ze voelen aan wat er moet gebeuren, wie of wat aandacht nodig heeft, wie behoefte heeft aan zorg.

COMMUNICATIE

Vrouwen communiceren gemakkelijk. Vrouwen praten veel. Ook op de werkvloer is praten een manier om gedachten te ordenen.

ZELFONTPLOOIING

Vrouwelijk leiderschap zet het individu centraal en creëert daarmee meer kans tot zelfontplooiing. Ze laten kwetsbaarheid toe, dat schept ruimte voor fouten en daarmee verbetering.

INTERNE RELATIES

Door hun intuïtie zijn vrouwen gevoelig voor sfeer. Het oplossen van conflicten, het bedaren van gemoederen (tijdens een meeting bijvoorbeeld) gebeurt doorgaans door vrouwen. Ze onderhouden relaties. Ze doen hun best om ervoor te zorgen dat werknemers tevreden zijn.

TEAMWORK

Vrouwen denken vooral in termen van ‘wij’ en hechten aldus belang aan teamwork.

WAARDERING

Ze zijn goed in het geven van complimenten en het uiten van waardering. Mensen motiveren maakt gewoon deel uit van hun gedrag.

Vrouwen verbinden

Vrouwelijke energie is naar binnen gericht. Een vrouw op de werkvloer richt zich op mens én gevoel. Ze zoekt en zorgt voor verbinding. Vrouwen zijn over het algemeen gefocust op samenwerken, consensus, afstemming, iedereen aan boord krijgen en houden. Eigenschappen zoals verbinden, luisteren, klaarstaan voor anderen, communicatief vaardig zijn, denken vanuit ‘wij’ in plaats van ‘ik’, intuitïe en kwetsbaarheid zijn uiterst belangrijk.

Balans tussen kracht en zachtheid

Kunnen daadkracht, zachtheid en kwetsbaarheid samengaan? Ja, dat kan! Open staan voor je eigen kwetsbaarheid en je eigen intuïtie betekent niet dat je je kracht moet opgeven. Het betekent juist wel dat je krachtiger staat. Net zo kom je optimaal tot je recht in het bedrijfsleven! Je moet je kracht en kwetsbaarheid omarmen. Zo durf je krachtig en zeker te zijn. We moeten beseffen dat onze zachte kant (intuïtie, passie, innerlijke wijsheid) én onze harde kant (focus, toewijding, lef) even hard nodig zijn.

Leer jezelf kennen, plaats je vrouwelijke eigenschappen op de voorgrond en handel vanuit je eigen, vrouwelijke kracht!

Maak jezelf zichtbaar met je vrouwelijke energie!

Het is belangrijk om je eigen vrouwelijke eigenschappen te leren kennen. Je vrouwelijke, zachte kracht inzetten op de juiste momenten stimuleert samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Als vrouw sta je veel meer in je kracht als je die vrouwelijk energie inzet.

Wil jij jouw vrouwelijke energie (her)ontdekken en benutten op de werkvloer?

Durf jij het aan om vanuit je eigen, zachte kracht te handelen, jezelf te blijven en toch je positie op het werk te versterken?

Met Hey!Lady gaan we samen op weg. Via groepstrainingen, one-to-one coaching momenten en online programma’s gaan we voor duurzame verandering in jouw levensverhaal.

Ontdek hieronder meer over onze trajecten.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *