De glimlach is uitgestorven

Het valt me op dat we in een klimaat van zure gezichten zijn terecht gekomen. Als ik op straat loop of in een winkel ronddwaal, dan kijken mensen nog zelden op een oprecht vriendelijke manier naar elkaar. Een glimlach op het gezicht wordt een zeldzaamheid.

En neen, dit is niet de zoveelste blog waarin er wordt gezaagd en geklaagd over de groeiende onverdraagzaamheid. Dit is een boodschap om mezelf en jou bewust te maken van wat een lief woord of een aardig gebaar echt kan doen!

We hebben het druk, en willen meer en meer

Weet je, we worden allemaal uitgedaagd in dit fantastische leven. Door de druk – die we onszelf opleggen – gaan we als een TGV door het leven. We gaan maar door en staan nog zelden stil bij wat we echt willen en wat we nodig hebben. Ons leven is een verhaal van vergelijken en verlangen naar meer geworden. Hebben we iets bereikt, dan verlangen we stiekem al naar het volgende. Of we kijken zijdelings naar wat anderen allemaal hebben.

Zo nu en dan vraag ik me af waar we eigenlijk mee bezig zijn. Worden we echt gelukkig van “ratrace” waar we inzitten? Streven naar dat tikkeltje meer en mooier en beter. Ik weet het zo niet meer.

De glimlach, een klein gebaar met grote impact

Door heel bewust stil te staan bij wat ik echt wil en nodig heb, merk ik op dat die glimlach een gouden goed is geworden. Ik wil me gewoon dankbaar voelen. Dankbaar voor wat er is en ook niet is. Het is een bijzondere ervaring om te ontdekken dat een simpele glimlach zoveel kan teweegbrengen.

Stel je eens voor hoe je in het leven zou staan als je altijd een glimlach op je gezicht hebt. Lachen om jezelf, lachen omdat je gewoon gelukkig bent. Lachen omdat je zoveel mensen kan helpen en inspireren. Lachen omdat je dankbaar bent. Lachen omdat je mag werken en lachen omdat je lekker warm hebt.

Glimlachen werkt aanstekelijk

Tover zo nu en dan eens een lach op je gezicht, en glimlach naar iemand anders – gewoon zomaar. Het zal misschien vreemd aanvoelen om dat te doen. Maar verras jezelf eens met het effect dat je hebt. Want misschien heeft die ander jouw glimlach hard nodig. En heb je het verschil gemaakt, voor jezelf en iemand anders.

We komen in de donkere weken en het is net nu dat we dat diep menselijk contact nodig hebben. Ik beloof aan mezelf dat ik elke dag een glimlach op mijn gezicht ga toveren. Voor mezelf, om me beter in mijn vel te voelen. Maar ook voor mijn omgeving. Als ik lach en dankbaar ben, dan stimuleer ik mijn omgeving om mee op die golf te surfen. Ik ben ervan overtuigd als er één iemand het initiatief neemt om een verandering te creëren, we een hele beweging op gang kunnen brengen. Doe jij mee?

Nood aan meer eenvoudige tips die een grote impact kunnen maken op je leven?

Als jij op zoek bent naar concrete tips die jouw leven, business of gezondheid blijvend zullen veranderen, dan is ons SHIFT event iets voor jou.

Heb je andere vragen of nood aan een babbel? Neem contact met me op. Of laat hieronder een reactie achter, en ik beantwoord graag je vragen.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *