Het creëren van leven als één van de vrouwelijk sterktes

Vrouwen werden in het verleden vereerd, en stonden symbool voor vruchtbaarheid en het creëren van leven. Vrouwen werden als onontbeerlijk beschouwd voor de mensheid en het voortzetten van onze soort.

Ook evolutionair gezien zijn vrouwen het sterke geslacht. Want vrouwen leven langer dan mannen. Als je het geschiedkundig bekijkt, is dat logisch. De vrouwen baren de kinderen en brengen ze groot. Daarom was het belangrijk dat vrouwen langer leefden, en dus ook een betere weerstand hadden tegen ziektes. Terwijl mannen, eens ze zich hadden voortgeplant, hun voornaamste evolutionaire taak hadden volbracht.

Je vrouwelijkheid als sterkte inzetten door kwetsbaarheid te tonen 

Kwetsbaarheid is imperfect durven zijn, gevoelig zijn en je eigen negatieve gevoelens erkennen. De maatschappij daarentegen verwacht het tegenovergestelde. Je moet altijd alles op een rijtje hebben, een succesvolle carrière hebben, veel geld verdienen, een perfect huishouden en er op ieder moment van de dag goed uitzien.

Goed genoeg zijn voor de maatschappij. Zit daar niet jouw grootste valkuil? Je wil een sterke vrouw zijn in deze maatschappij. Je wil erbij horen. Je wil voldoen. En dat betekent dus dat je enkel goed genoeg ben als je die carrière, dat geld en het perfecte uiterlijk hebt. Kortom, je bent vooral bezig met te zijn wie de maatschappij verwacht, niet wie je werkelijk bent. Herkenbaar?

Jij hebt je wellicht al veel afgevraagd waarom je andere mensen zou tonen dat je het niet altijd allemaal op een rijtje hebt? Wel, laat ik de vraag even omkeren. Waarom zou jij jezelf nooit kwetsbaar opstellen? Waarschijnlijk omdat je jezelf wil beschermen. Want als jij je openstelt, loop je het risico dat iemand daar kritiek op heeft. En dat zou aanvoelen als kritiek op jezelf en jouw persoonlijkheid.

Jezelf afschermen en je steeds sterk en perfect profileren heeft ook grote nadelen. Mensen zullen je daardoor als ontoegankelijk ervaren. Niemand is perfect, en daardoor zullen weinigen zich herkennen in jouw perfecte leven. En dat heeft effect op jouw persoonlijke en professionele relaties.

Je kwetsbaarheid tonen is net heel krachtig. Je doet je niet anders voor dan je werkelijk bent. Je toont je goede en minder goede kantjes. En velen zullen zich daarin herkennen, en jou net daarom meer gaan appreciëren. Daarenboven zal jij ook het gevoel hebben dat je ECHT jezelf kan zijn. Je zult het gevoel hebben dat je goed genoeg bent.

Hoe zet je nu je kwetsbaarheid in als (vrouwelijke) sterkte?

Schrijf voor jezelf eens neer wat volgens jou de beste eigenschappen van vrouwen zijn. Wat kunnen vrouwen als de beste? Binnen persoonlijke relaties maar ook op de wervloer!

Denk daarbij ook eens aan je rolmodellen. Naar welke vrouw(en) kijk je echt op? En waarom vind jij net die vrouwen een voorbeeld voor jezelf? Welke vrouwelijke eigenschappen hebben zij die jij ook graag meer wil inzetten?

Kijk tenslotte ook eens naar jezelf. Wat zijn jouw vrouwelijke eigenschappen? Waar ben jij nu als vrouw goed in? En hoe wil jij die vrouwelijke eigenschappen naar buiten brengen?

I’m a woman. What’s your super power?

Ontdek jouw vrouwelijke kracht! 

Wil jij je eigen vrouwelijke kracht ontdekken? En wil jij begrijpen hoe jij je kwetsbaar kan opstellen en tegelijkertijd krachtig kan voelen? Laat je omringen door vrouwelijke kracht, en schrijf je in voor de één van onze events

Liever een persoonlijk gesprek? Contacteer me en ik help jou je vrouwelijke zachte kracht terug te vinden.

Of bekijk onze programma’s als je liever zelf aan de slag gaat!

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *