Sterk zijn is geen synoniem voor gevoelloos zijn

Wat versta jij onder “sterk zijn”? Is het een tegenslag te boven komen? of is het je mannetje kunnen staan? Soms verwarren we “sterk zijn” met emotieloos zijn, of zoals het voorgaande spreekwoord zegt, wordt het misschien soms gelijkgesteld aan mannelijkheid. We bouwen muren om ons heen omdat die een gevoel van veiligheid geven, alsof je jezelf kan beschermen tegen de buitenwereld. Een andere manier waarop we die veiligheid opzoeken is onszelf, meestal onbewust, aanpassen aan “de standaard” (whatever that may be). Zeker als je nog niet helemaal weet wie je bent of wat je wilt doen, kan dat een valkuil zijn.

There’s bravery in being soft!

Sterk zijn is moedig zijn en je authentieke zelf durven tonen

Het is echter net door je ware “ik” te laten zien, dat je kan ontdekken waar je thuishoort en wat je levensdoel is. Als je durft te vertrouwen op je intuïtie en de vlinders in je buik volgt, ben je immers je meest authentieke zelf. Op dat moment kan je de wereld helder zien. Je bent sterk als je jezelf kwetsbaar durft op te stellen en risico’s durft te nemen. Je bent sterk als je aan iets durft te beginnen waarvan je niet weet hoe het zal eindigen. Sterk zijn is moedig zijn.

True belonging doesn’t require you to change who you are,  it requires to be who you are. Brené Brown blog heylady Wendy driven

Zachte kracht is zoals Yin en Yang

Brené Brown vat het in haar boek Power of Vulnerability krachtig (of zacht?) samen: “Strong back, soft front, wild heart“. Wat houd ik van deze quote! De “strong back” duidt op zelfvertrouwen en grenzen stellen. Je hebt immers voldoende zelfzekerheid nodig om je plekje in de wereld op te eisen, en zonder schuldgevoel “nee” te zeggen.

Met de “soft front” verwijst ze naar kwetsbaarheid. Je kwetsbaar durven opstellen, nieuwsgierig blijven en geen muren rond je heen bouwen is essentieel om te leven vanuit je hart.

De “wild heart” is je “strong back” en “soft front” in evenwicht brengen en dit toepassen op je dagelijkse omgang met mensen. Niemand is alleen maar sterk of zwak, goed of slecht. Het is zoals Yin & Yang, er is altijd een deeltje van alles aanwezig, en zo hoort het ook. Het gaat erom alle stukjes van jezelf te verenigen. Dat is zachte kracht.

Over de schrijfster van deze blog…

Deze gastblog werd geschreven door Wendy Dirven, bekend van Blind Getrouwd, en een fantastisch voorbeeld van een krachtige, kwetsbare vrouw. Met haar blog Follow your butterflies wil Wendy jou inspireren om die vlinders in je buik te volgen, ofwel je dromen na te streven. Naast reistips en lifestyle-artikelen deelt Wendy ook persoonlijke verhalen. Zelfliefde, -zorg en -ontwikkeling is de rode draad doorheen haar blog.

Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor HeyLady? Neem dan contact met ons op! Eerder nood aan een persoonlijk gesprek om je kracht terug te vinden of je kwetsbaar te durven opstellen? Stuur ons een mailtje, en we drinken samen een koffie.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *