Je saboteert jezelf

In je hoofd weet je precies wat je allemaal gaat doen. Je ziet jezelf actie ondernemen en toch blijf je stil zitten. Het is alsof je hoofd en je lijf precies niet samen willen of kunnen werken. Iets houdt je tegen en je weet niet wat. Je bent kwaad op jezelf omdat je weer een dag hebt laten voorbijgaan. En je bereidt jezelf voor dat het morgen beter zal gaan. Dat je morgen wel die eerste stap zal zetten. Maar er gaat een nieuwe dag voorbij, en nog één, en nog één… Je wordt er radeloos van want je wil het zo graag…

Ieder van ons heeft zo’n verhaal in zich schuilen. Een deel van jou wil iets bereiken en toch saboteer je jezelf en gebeurt er juist niets. Je blokkeert jezelf om die eerste stap te zetten waardoor je niet vooruit geraakt.

Blokkades en saboteurs hebben verschillende oorzaken

Jouw blokkades kunnen verschillende oorzaken hebben. Je kan fysiek, mentaal en emotioneel geblokkeerd zijn. Maar, er is ook goed nieuws! Blokkades kan je wegwerken.

Want blokkades zijn er om je te beschermen en dat is vaak iets waar je niet bij stil staat. Een blokkade draagt zorg voor jou in plaats van dat het jou wil saboteren. Je ziet natuurlijk alleen de negatieve kant van de blokkade en je wordt er eigenlijk nog meer emotioneel ambetant door.

Sta stil bij de mechanismes van de blokkade of saboteur

Als je door een blokkade heen wil werken, dan is het belangrijk om stil te durven staan bij alle mechanismes van die blokkade.

  • Hoe is de blokkade ontstaan?
  • Waar beschermt die blokkade je voor?
  • Wat wil die blokkade jou eigenlijk vertellen?
  • Waar ben je eigenlijk echt bang voor?

Eens je dat allemaal uitgeklaard hebt, dan kan je op een heel andere manier naar die blokkade kijken. Je wordt milder voor jezelf en je kan de blokkade gaan inzetten als motivator voor persoonlijke groei.

De vaakst voorkomende blokkade bij de ondernemende vrouw is verkopen! 

Stel, je wil heel graag een nieuwe zaak opstarten. Je voelt in elke cel van je lichaam dat je een belangrijke meerwaarde te bieden hebt en dat je veel mensen zal kunnen helpen. Je bent helemaal klaar met de ontwikkeling en je marketing staat op punt. Ondertussen heb je financieel alles geregeld en dan sta je daar. Je moet gaan verkopen. Zichtbaar worden. Aan de wereld verkondigen wat jij allemaal te bieden hebt.

En dan gebeurt er niets meer. Je voelt jezelf verdwijnen en je begint te twijfelen aan jezelf en jouw business. Het voelt als een enorme blokkade of muur maar je weet niet hoe je er mee om moet gaan. Allerlei gedachten schieten door je hoofd en houden je tegen om in beweging te gaan.

Welke blokkade ervaar je? “Ik ga toch niet verkopen. Ik haat dat commerciële gedoe!”

Waar ben je bang voor? “Mensen gaan me belachelijk vinden. Het gaat me niet lukken. Ik ga falen. Ik ben niet goed genoeg…”

De blokkade omzetten in een motivator

Eens je het proces en mechanismes door hebt, kan je die angst geruststellen en meenemen om te groeien. Je kan op zoek gaan naar hoe je die angst kan omzetten naar een goede motivator. Zo kan je bijvoorbeeld de angst om te falen gaan gebruiken om jezelf juist te willen bewijzen. Of je kan heel kleine stapjes zetten door zichtbaar te worden.

Is dit een gemakkelijk proces? Nee natuurlijk niet. Maar één keer je het mechanisme doorhebt, kan je op zoek gaan naar wat je kan helpen om te stoppen met de sabotage.

NLP als leidraad om blokkades weg te werken

Ik heb deze technieken geleerd in mijn NLP opleidingen en ze hebben mijn leven veranderd. Daarom dat ik dit zo graag meegeef aan de mensen die ik opleid en begeleid. Door met mildheid naar jouw angsten te kijken, leer je dat je ook maar een mens bent met je eigen rare kronkels, overtuigingen en emoties. Blokkades hebben een belangrijke les in zich en één keer je die les doorhebt, kan je groeien!

Welke saboteurs en blokkades houden jou tegen om te groeien?

Als jij op zoek bent naar een klankbord om jezelf en je bedrijf vooruit te helpen, dan is het LadyBoss traject iets voor jou.

Heb je andere vragen of nood aan een babbel? Neem contact met me op. Ik ga graag in dialoog met jou. Of laat een reactie achter in de commentaren hieronder, en ik beantwoord graag jouw vraag.

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *