Dromen vertellen iets over jou

Dromen zijn authentieke, oprechte verlangens. Een droom is persoonlijk, jouw unieke wens om iets te bereiken in je leven. Dromen komen uit je hart, niet uit je hoofd. Wellicht heeft het te maken met je kindertijd, toen je nog jong en onbezonnen door het leven ging, toen je nog niet geconfronteerd werd met falen, met vallen en opstaan.

Verschillende soorten dromen

Een  droom kan heel concreet en op het eerste zicht klein zijn: een nieuwe baan of gezonder eten bijvoorbeeld. Een droom kan ook veel groter zijn of zelfs spiritueel, zoals wereldvrede. Meestal situeren onze levensdromen zich ergens tussenin. Hoe klein of hoe groot je droom ook is, elke droom is de moeite waard. Want dromen zijn iets om te koesteren.

Je eigen droom, die bepaal je zelf.

Om je ware droom te ontdekken, stel jezelf enkele vragen.

  • Wat zou mijn leven goed of beter maken?
  • Wat zijn mijn diepste wensen?
  • Wat zou mijn leven (meer) waarde geven?
  • Wat zou mij gelukkig maken?
  • Wat wil ik nog waarmaken en meemaken?

Kortom, richt je oor naar binnen en luister naar je eigen stem. ‘Hoor’ je niets? Dan kan een eenvoudig gesprek met een vriendin of coach voldoende zijn om je droom te ontdekken. Visualiseer je dromen! Schrijf je droom op een blad papier of teken hem desnoods. Zo wordt je droom een tastbaar verhaal.

Waarom je droom durven uitspreken?

Durven dromen is een mindset. Je droom benoemen, opschrijven en uitspreken: dat kan eng zijn. Durven dromen doet je echter groeien als mens, als persoon, als vrouw. Want zo weet je wat je wil en waar je voor wil gaan. Het zorgt voor positieve gevoelens en ambities. Je leert jezelf weer een beetje beter kennen. Je droom uitspreken is een leerproces. Als je je droom uitspreekt, word je sterker. Zo word je ook een inspiratie voor anderen.

Alleen als je je dromen durft uit te preken, 

als je luidop durft zeggen wat je echt wil in het leven, 

dan pas kan je je dromen omzetten in doelen.

Make it happen

Het is een cliché: je leeft maar een keer. Maar het is wel de waarheid. Maak ruimte om je droom te ontdekken en je droom te durven uitspreken. Alleen zo kan je je hart en je passie verbinden met de werkelijkheid én met jouw leven. Geef je droom bewuste aandacht. Laat je angsten los.

Wil jij je levensdroom ontdekken?

Ontbreekt het je wat moed om te durven dromen? Zoek je steun om je dromen te leren uitspreken? Wil Met Hey!Lady gaan we samen voor een langdurig traject. Via een intake gesprek, groepstrainingen, one-to-one coaching momenten en online challenges gaan we voor duurzame verandering in jouw levensverhaal.

Ontdek meer over Hey!Lady.

Of misschien wil jij direct aan de slag? Doe mee met onze online challenge “Ik heb een droom en ik wil ‘m waarmaken’ en behaal vandaag nog je eerste succes!

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *