Een succes is een goede afloop of uitkomst

Het woord succes wordt door ieder van ons anders ingevuld. Voor de één is het een grote opdracht binnenhalen, voor de ander is het 2 liter water op een dag drinken. Volgens de Van Dale woordenboek betekent succes een goede afloop, uitkomst of uitslag. Kortom, iets dat goed afloopt.

Belgen zijn te bescheiden om successen te vieren

Wij Belgen zijn veel te bescheiden. De meesten onder ons (en zeker mijn vrouwelijke landgenoten) zullen een compliment over een verwezenlijking snel minimaliseren. Die klant binnenhalen was eigenlijk een gelukje. Of die marathon uitlopen was vooral te danken aan je goede sportcoach.

Ik vraag je om vanaf vandaag je successen niet meer te minimaliseren. Leer complimenten aanvaarden door een simpele ‘dankjewel’. En durf ook jezelf een complimentje te geven als je iets met succes hebt volbracht.

Succes is aanstekelijk

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal NOG succesvoller kunnen worden, als we onze kleine en grote successen vieren. Want succes motiveert. Een kleine overwinning geeft je de moed en kracht om er terug voor te gaan, en zelf een versnelling hoger te gaan.

succesvol worden door successen vieren heylady blog

Stilstaan bij je successen door ze te vieren

Successen vieren voelt voor jou misschien wat vreemd. Want je wil niet te koop lopen met je succes. Bekijk het daarom eens van een ander perspectief. Het vieren van succes is een moment van stilstaan. Hoe vaak heb jij niet een lastige taak afgewerkt, even geglimlacht, en gewoon verder gewerkt? Op die manier raken onze successen verloren in onze herinneringen. Maak dus tijd om stil te staan bij het moment waarop je een (kleine of grote) mijlpaal bereikt hebt.

Jouw successen vieren kan op allerlei manieren

Succes vieren kan je op allerlei verschillende manieren doen. Kies vooral wat voor jou goed voelt. Je kan vieren met je vrienden, en een groot feest organiseren. Of neem een dagje vrijaf en laat jezelf verwennen met een massage. Misschien raak jij wel helemaal opgekikkerd door het eten van een lekker taartje?

Wat je zeker en vast moet doen, is je successen noteren. Schrijf voor jezelf eens je 20 grootste successen op. En hang dat lijstje op je koelkast, of op een andere plaats waar je vaak langsloopt. Het zal je niet alleen motiveren, en je er ook doen aan herinneren dat je je toekomstige successen (klein EN groot) mag vieren!

The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate.

Wat was jouw grootste succes? En wanneer heb jij voor het laatst nog je succes gevierd?

Als je je succes wil delen of vieren met mij en met andere gelijkgestemden, schrijf je dan zeker in voor één van onze activiteiten

Misschien kan jij nog wel wat extra motivatie gebruiken? Stuur me een mail en ik zorg dat je succesvol wordt!

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *