Equal Pay Day – de loonkloof tussen vrouwen en mannen

Op 14 maart is het Equal Pay Day, ofwel de ‘dag van het gelijk loon’. Op deze dag wordt wereldwijd actie gevoerd om de loonkloof te dichten. Want vrouwen moeten tot 14 maart werken, m.a.w. 2,5 maand extra, om evenveel te verdienen als een man.

De loonkloof wordt in stand gehouden door de thuissituatie

Eén van de redenen waarom er nog steeds een grote loonkloof bestaat, is de thuissituatie. Jij bent als vrouw en/of moeder, zoals 80% van de vrouwen, wellicht verantwoordelijk voor het grootste deel van de huishoudelijke taken. En dat is voor vele vrouwen, en misschien ook voor jou, een reden om deeltijds te werken. 4 op de 10 vrouwen werken deeltijds, waardoor deze vrouwen sowieso minder verdienen. Daarnaast zorgt deeltijds werken er ook voor dat je vaak kansen misloopt om door te groeien of een loonsverhoging te krijgen.

Ook zelfstandige onderneemsters krijgen minder kansen

Ook als zelfstandige onderneemster moet je jezelf als vrouw meer bewijzen. Uit onderzoek blijkt dat startups met een vrouwelijke zaakvoerder minder investeringen binnenhalen dan deze met mannelijke oprichters. Zo gaat slechts een schamele 2 procent van het investeringskapitaal naar vrouwen.

Eén van de redenen zou kunnen zijn dat 92% van de investeerders mannen zijn. Zij hebben als man minder voeling met sommige (vrouwelijke) doelgroepen van een vrouwelijk geleide startup. Daarnaast wordt de technische en financiële kennis van vrouwen meer in vraag gesteld. Tenslotte zijn vrouwen voorzichtiger in hun financiële prognoses waardoor hun startups minder ‘aantrekkelijk’ lijken dan die van de mannelijke startups.

Onbewuste vooroordelen 

De cijfers hebben het bewezen dat vrouwen zich, op professioneel vlak, vaker harder moeten bewijzen dan mannen. Dergelijke vooroordelen gebeuren meestal onbewust. Ze zitten vaak ingebakken in onze cultuur. Of bepaalde vooroordelen heb je meegekregen tijdens je opvoeding. Het is pas door er eens zelf bij stil te staan, dat je zal beseffen dat iedereen vooroordelen heeft.

Vooroordelen zijn per definitie niet op feiten gebaseerd. Het zijn vaak meningen over één groep van mensen (bijvoorbeeld ‘vrouwen’) die gegeneraliseerd worden. Vooroordelen zijn dus vaak onterecht. Wees je ervan bewust dat iedereen vooroordelen heeft. Ook jij hebt vooroordelen.

Sta eens stil bij welke vooroordelen jij hebt.

“Prejudice is a great time saver. You can form opinions without having to get the facts.”

Wat zijn de vooroordelen waar jij tegenaan loopt? En wil jij assertiever worden?

Wat zijn de vooroordelen waar jij tegenaan loopt, en hoe ga je daarmee om? Contacteer me en vertel me jouw verhaal! Of deel het met andere vrouwen tijdens één van onze events.

Wil jij het zelfvertrouwen om je ‘vrouw’ te staan in deze wereld? Neem dan deel aan één van onze webinars!

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *