Je voelt dat coaching jou kan helpen, en toch twijfel je

Je houdt het niet meer vol. Je wordt elke dag (en meerdere keren per dag) geconfronteerd met dingen die niet meer lukken. Je voelt je ongelukkig en je merkt dat je heel negatief in het leven staat. Je bent moe en uitgeput. Je kan nergens echt gelukkig meer zijn. Je moddert wat aan en diep vanbinnen groeit het besef dat het zo niet langer kan.

Helaas is dit heel herkenbaar voor heel wat vrouwen. En ik vind het verschrikkelijk dat het er veel meer zijn dan dat we eigenlijk beseffen.

Wanneer begin je met coaching? Als je pijn groot genoeg is

Vrouwen kiezen voor coaching wanneer de pijn heel groot is. Het is precies of je hele leven in puin moet liggen vooraleer je aan de alarmbel trekt en kiest voor jezelf. Waarom wachten we toch zo lang? Waarom kunnen wij niet vroeger beseffen dat e hulp nodig hebben? En waarom blijven wij zo lang met die pijn zitten?

Het antwoord is heel simpel: pijn is de beste motivatie om aan jouw proces te beginnen. Het moment dat je beseft dat het genoeg is geweest (mentaal of fysiek), dan ga je in beweging.

Stel jezelf eens voor dat je in een situatie zit die tegelijkertijd lastig en toch nog comfortabel aanvoelt. Zou jij dan veranderen? Natuurlijk niet! Je kiest voor verandering als je weet dat het beter zal worden. Want waarom zou je jouw ‘comfort zone’ verlaten als je niet kan inschatten hoe het anders en beter zal zijn?

We worden in beweging gezet omdat we weg willen van pijn en willen evolueren naar beterschap. Het moet pijn genoeg doen om te veranderen EN we willen weten dat er beterschap op komst is. Als dat niet duidelijk is dan blijven we liever in onze miserie zitten.

Mijn eigen ervaring met coaching

Ik leg even mijn eigen situatie uit als voorbeeld: 18 jaar geleden was ik zoekende. Ik had net een scheiding achter de rug en ik had mijn praktijk als logopediste stopgezet. Ik begon aan mijn derde job als commercieel assistent en ik merkte na 3 maanden dat ik echt niet gelukkig werd van de taken die ik moest uitvoeren. Elke dag vertrok ik tegen mijn goesting naar het werk en elke taak die ik uitvoerde, gebeurde met lange tanden. Ik telde letterlijk de minuten af om terug naar huis te gaan.

Maar ik hield vol. Want dat is wat ik nu eenmaal deed. Ik was een trouwe bediende en ik kon mijn collega’s niet in de steek laten. Weken werden maanden en de frustraties stapelden zich op. Ik voelde me nergens gelukkig meer. En mijn situatie was uitzichtloos. Ik wist van geen hout pijlen maken. Maar toch bleef ik aanmodderen.

En toen kwam mijn cruciale moment: Op een ochtend kwam ik op het werk aan en mijn baas stelde me een nieuwe verantwoordelijkheid voor. ‘Op het einde van mijn werkdag nog even de toiletten checken en eventueel proper maken’. Ik voelde me zo gekwetst en vernederd dat ik diezelfde week mijn job heb opgezegd en op zoek ben gegaan naar een oplossing om uit mijn ‘shit’ situatie te geraken. Ik ben toen bij een coach terechtgekomen en dat was voor mij het moment dat ik terug grip op mijn leven kreeg.

Met mijn persoonlijk verhaal wil ik jou duidelijk maken dat je zo’n druppel nodig hebt die de emmer doet overlopen. Dat moment waarop je tot het besef komt: ‘Nu is het genoeg’!

Hoeveel pijn doet het bij jou?

Dus hoe zit het bij jou? Heb je er stilaan genoeg van? Hoe gelukkig ben jij? En ben jij tevreden met het leven dat je nu leidt?

Doet het al pijn genoeg, of moet jouw cruciale moment nog komen? Heb jij zicht op beterschap?

Misschien is deze blog jouw signaal om te kiezen voor coaching. Hoe groot of klein die verandering voor jou is. Je mag dat ene kleine stapje zetten. Het is een stap naar jouw geluk!

Stuur me een mailtje en vertel me jouw verhaal. Of neem eens een kijkje naar ons Proof programma.

teken tijd voor persoonlijke ontwikkeling annick heyman heylady coaching

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *