De impact van kleding op je gemoedstoestand

Wat is Power dressing? Het is veel meer dan er enkel en alleen goed uitzien. Kleding heeft een grote invloed op hoe jij je voelt. Jouw kledij kan je niet alleen krachtig laten voelen, maar ook heel ongemotiveerd, ongeïnspireerd, of gewoon ronduit slecht.

De kracht van kleding werkt in verschillende richtingen

De kracht van kleding werkt in 2 richtingen. Voel jij je goed in je vel, dan zal je sneller geneigd zijn om meer tijd te spenderen aan je outfit en make-up. Ben je triestig, down of niet zeker van jezelf, dan zul je minder tijd spenderen aan je uiterlijk. Natuurlijk zul je er ook niet vrolijker op worden wanneer je dan een glimp van je eigen weerspiegeling opvangt.

Een studie heeft zelfs aangetoond dat wanneer vrouwen zich depressief voelen, de 3 meest gedragen kledingstukken jeans, sweaters en vormloze t-shirts zijn.

Kleding werkt ook in de andere richting. Je kunt je gevoel veranderen door een andere outfit aan te trekken. Dat is de psychologische kracht van kleding. Zit je slecht in je vel, en besluit je toch die jurk aan te trekken waar je vrouwelijke vormen prachtig in uitkomen, dan zul jij je ongetwijfeld al meer zelfzeker en gewoonweg beter voelen.

Lynn ambitious brune power dressing impact kleding zelfvertrouwen heylady blog

Kleding geeft een signaal naar de buitenwereld

Ook naar de buitenwereld toe heeft kleding een impact.

Je outfit vertegenwoordigt je innerlijke motivatie en gevoel. Mensen zullen dus de indruk krijgen dat je goed in je vel zit wanneer je een doordacht samengestelde outfit draagt, gemaakt uit goede stoffen en frisse kleuren. Je zal bekwaam overkomen, serieus worden genomen en positief benaderd worden.

Draag je daarentegen een vormloze jeans met sweater, dan geef je automatisch het signaal dat je niet 100% goed in je vel zit. Ook al is dat niet het geval. Mensen zullen je bovendien ook zo benaderen en behandelen. Verwacht geen loonsverhoging, sales deal of een nieuwe functie wanneer jij uitstraalt “I don’t care”. Wanneer je daarentegen opgekleed bent, zul jij je krachtiger voelen. En dat leidt automatisch tot een hogere kans op succes. When you feel good, you do good.

Gun jezelf een outfit waar jij je goed en zelfzeker in voelt

Wil ik meegeven dat je nu elke keer moet gaan shoppen wanneer jij je slecht voelt? En je inkomen moet spenderen aan dure designer kleding? Nee!

Wat ik wel wil meegeven, is dat je voldoende zelfrespect en zelfliefde moet hebben om te investeren in jezelf. Dat kan een nieuwe outfit zijn, of ook gewoon 10 minuten extra tijd voor jezelf wanneer jij je klaarmaakt in de ochtend. Geloof me, het maakt een wereld van verschil!

Over onze gastblogster Lynn

Lynn Mikolajczak, beter bekend als The Ambitious Brune, is power dressing coach en work wear styliste. Zij helpt ambitieuze vrouwen aan een power outfit die hun zelfvertrouwen een boost geeft, hun carrièredoelstellingen weerspiegelt en past bij hun persoonlijkheid.

Kun je zelf een power outfit gebruiken of wil je gewoon advies? 

Contacteer Lynn via ambitiousbrune@gmail.com of kom naar het LadyBoss event!

www.theambitiousbrune.be

@theambitiousbrune

 1. Followgram
  Followgram says:

  Dat je je tijdens een sollicitatiegesprek netjes moet kleden, is bekend. Maar wat minder bekend is, is dat kleurgebruik ook een grote invloed heeft op het vormen van een eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat de eerste indruk goed is, is het belangrijk dat je je kleding goed afstemt op de functie. Zo concluderen onderzoekers van CareerBuilder dat wanneer je op gesprek komt voor een managementfunctie, je het beste zwart kunt dragen. Als je macht wilt uitstralen, kan je het beste rood dragen. Als je wilt overkomen als een teamspeler, dan kan je het beste blauw dragen.

  Beantwoord
  • fien@heylady.be Reunes
   fien@heylady.be Reunes says:

   Helemaal mee eens. Je kledij en de kleur ervan maken een eerste en blijvende impact. Als je rekening houdt met je kleurgebruik EN als jij je dan ook nog eens goed, comfortabel en zelfzeker voelt in die kledij. Dan heb je het recept voor succes! Dankjewel om deze tip te delen!

   Beantwoord

Wat denk jij ervan?

Voel je vrij om bij te dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *