annick heyman heylady heymotion blog integriteit coach coaching

Integriteit - de belangrijkste waarde als coach

Integriteit is een waarde die ik hoog in het vaandel draag. Het is de rode draad in mijn leven. Alles valt of staat met dat woord. Voor mij is het dus heel normaal dat ik als coach heel integer met mijn klanten omga. In deze blog geef ik een prachtig voorbeeld mee.
Annick Heyman heylady Heymotion coaching coach online programma blog

Mee op de stroom van online programma's

De webinars en online programma's vliegen ons rond de oren. Meegaan met de trend, of vasthouden aan offline trainingen? Ik onderzocht waar mijn weerstand tegen online programma's vandaan komt.
work life balans balance heylady blog video annick Heyman

Work-life balans ten tijde van COVID-19

Work-life balans was voor Corona al een 'hot topic'. En COVID-19 drukt ons nog eens extra met de neus op de feiten. Want hoe hou je als vrouw alle ballen in de lucht tegenwoordig?
heylady annick Heyman corona blog noodzaak coaching klankbord

De noodzaak van een klankbord

Tijdens één van de dagelijkse wandelingen, raakte ik in gesprek met een zaakvoerder van een KMO. Het werd me zo duidelijk dat er nog héél wat onwetendheid is over wat coaching precies is, en welke meerwaarde het biedt. In deze blog lees je waarom een klankbord noodzakelijk is.
heylady annick Heyman blog corona crisis bezorgdheden onderneemster

De 3 grootste uitdagingen voor leidinggevenden tijdens Corona

Vorige week ging ik in gesprek met 12 ondernemers uit diverse sectoren. Een boeiend gesprek, waarin 3 grote bezorgdheden werden besproken. Lees hier mijn inzichten en feedback, ter inspiratie.
Annick Heyman HeyLady corona virus blog coaching angst boosheid optimisme

En wat na Corona?

We blijven met als ondernemers, in tijden van Corona, positief. Creatief. Alleen, we mogen onszelf ook toestaan om er eens goed om te vloeken. Hoe moet het nu verder?
handen geven heylady annick heyman heylady blog kwetsbaarheid coach

Je kwetsbaar opstellen als coach

Als coach kan je een encyclopedie schrijven over alle verhalen die klanten met jou delen. Het zijn stuk voor stuk heel persoonlijke verhalen en sommige zaken komen heel sterk binnen. Hoe ga je daarmee om? En in hoeverre deel je jouw verhaal met je klant?
patronen overtuigingen nlp coaching coach annick heyman heylady Heymotion

Belemmerende patronen aanpakken met NLP

Ik was 28 en schreef me in voor een opleiding rond persoonlijkheidsmodellen. Wat ik nog niet wist is dat die opleiding mijn leven ging veranderen. Ik had al wat gelezen over het Enneagram maar de literatuur die toen bestond was nogal karikaturaal. De theorie vertelt dat het vinden van jouw basistype de sleutel is tot persoonlijke groei. De negen types werden beschreven en het was zo onrealistisch dat er 1 type was waar echt alles klopte. Kon dat echt?
scherven falen faalangst perfectionisme fouten blog heylady annick Heyman

Falen bestaat niet

Hoezo! Falen bestaat niet? Toch wel, want ik zie constant hoe ik faal en welke fouten ik maak. Mijn hele focus lag op fouten. Alert voor de fouten van mezelf en anderen, als een wandelende criticus. Tot ik dus deze stelling ‘Falen bestaat niet’ onder ogen kreeg. Een worsteling van jewelste om dit te leren aanvaarden. Maar door dit proces heb ik ontzettend veel geleerd. En ik geef jou graag mijn inzichten mee!
prijs eigenwaarde blog heylady annick Heyman

Reflecteert je prijs je (gebrek aan) eigenwaarde?

Je start je eigen business op, je ontwikkelt een ongelooflijk product of dienst, je bent (online en offline) zichtbaar en je staat te springen om de wereld te vertellen wat jij te bieden hebt. En dan komt het. Dat moment waarop je meegeeft wat de prijs is voor jouw dienst of product. Je spreekt de prijs uit maar non-verbaal geef je mee dat je er eigenlijk zelf mee worstelt. Hoe geloofwaardig kom je dan over? En wat kan je eraan doen?
Annick Heyman zelfvertrouwen blog heylady

In 30 dagen naar meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een eigenschap die je al ontwikkelt van in jouw kindertijd. En het is iets dat je geleidelijk aan opbouwt. Jammer genoeg kan 1 opmerking of gebeurtenis heel snel je zelfvertrouwen terug naar beneden halen. Hoe bouw je zelfvertrouwen op als het een flinke deuk heeft gekregen? Met deze oefening voel je na 30 dagen al een immens verschil!
Annick Heyman heylady glimlach winterdip blog

Glimlachen - de remedie tegen de winterdip

Het valt me op dat we in een klimaat van zure gezichten zijn terecht gekomen. Mensen kijken nog zelden op een oprecht vriendelijke manier naar elkaar. Een glimlach op het gezicht is een zeldzaamheid. En toch is net zo'n eenvoudige glimlach de ideale remedie tegen de winterdip...
blog blokkades saboteurs ladyboss heylady annick Heyman

Help - ik saboteer mezelf!

Je weet wat je wil, je droomt ervan, je ligt er wakker van, je verlangt er zo hard naar, dat het pijn doen. En toch kom je niet in actie. Iets houdt je tegen en je weet niet wat. Het lijkt alsof jij je eigen groei in de weg staat...
stopbord glazen plafond blog heylady annick Heyman

Het glazen plafond - bestaat het echt of houden wij vrouwen het in stand?

Een paar weken geleden zaten we aan tafel met één van onze vrienden – een voormalig CEO. Hij vroeg me hoe het zat met het glazen plafond. Bestaat het echt of is het iets wat wij als vrouwen in stand houden?
Annick Heyman HeyLady Coach Enneagram

Het Enneagram als coaching tool

Ik was 28 en schreef me in voor een opleiding rond persoonlijkheidsmodellen. Wat ik nog niet wist is dat die opleiding mijn leven ging veranderen. Ik had al wat gelezen over het Enneagram maar de literatuur die toen bestond was nogal karikaturaal. De theorie vertelt dat het vinden van jouw basistype de sleutel is tot persoonlijke groei. De negen types werden beschreven en het was zo onrealistisch dat er 1 type was waar echt alles klopte. Kon dat echt?
Annick Heyman coaching heylady

Een succesvolle coach worden in 5 stappen

Je bent niet meer gelukkig en je bent je job zo beu als koude pap. Na lang nadenken heb je beslist om iets nieuws te doen, en je bent ervan overtuigd dat jij een luisterend oor hebt, dat je empathisch bent en dat je graag mensen helpt. Als je de optelsom maakt dan is je besluit: ‘Ik wil coach worden’. Maar hoe begin je daaraan?
social media instagram blog heylady annick Heyman vergelijken perfecte wereld

De perfecte wereld - 4 tips om te stoppen met vergelijken

Sociale media, reclame, film, soapseries, vriendinnen… Alles en iedereen ziet er precies perfect uit. Iedereen leidt het perfecte leven. En ik? Ik dobber verder en zie alleen maar wat er niet lukt. Ken je dat stemmetje in je hoofd dat jezelf gaat vergelijken met anderen? In deze blog geven we jou 4 tips om te stoppen met vergelijken.
Wendy Dirven gastblog heylady zachte kracht

Hoe zet jij je zachtheid in als kracht?

Vrouwen die hun zachtheid als kracht inzetten, het lijkt wel het nieuwe zwart. In deze gastblog vertelt Wendy over haar zoektocht naar de zachte kracht. Het intrigeert haar omdat ze zelf zacht van karakter is, en anderzijds niet over haar heen wil laten lopen. Ze wil mensen toelaten en een warm hart toedragen, zonder misbruik van haar te laten maken. Wendy vertelt ons hoe je precies die balans vindt, en hoe jij je zachtheid inzet als kracht!
HeyLady jezelf onderscheiden als coach blog annick Heyman

Hoe onderscheid jij jezelf op de markt als coach?

Het aantal coaches en ervaringsdeskundigen op de markt blijft groeien. Wanneer kan jij jezelf een echte coach noemen? En hoe zorg jij ervoor dat je opvalt als coach? Want hoe pak je het aan om je te onderscheiden als coach? In deze blog deel ik mijn zoektocht en tips met jou.
breathe adem stress perfectionisme burnout blog heylady Annick Heyman

Van perfectionisme krijg je geen burn-out

Perfectionisme en burn-out. Het zijn twee thema’s die vandaag heel hard leven en vaak hand in hand gaan. Of dat wordt alleszins beweerd. Vanuit mijn eigenwijze visie en ervaring stel ik dat je van perfectionisme geen burn-out krijgt. Punt. Waarom ik daar rotsvast van overtuigd ben? Dat lees je in deze blog.

Welke impact heeft kleding op je zelfvertrouwen?

Power dressing is meer dan er gewoon goed uitzien. Kleding heeft een grote invloed op hoe jij je voelt. Jouw kledij kan je heel krachtig laten voelen, of net heel ongemotiveerd, ongeïnspireerd, en ronduit slecht. Onze gastblogster Lynn Mikolajczak vertelt jou alles over de kracht van kleding!
Annick Heyman heylady blog gelukkig zijn

Ik heb alles en toch ben ik niet gelukkig.

Ken je dat gevoel? Je hebt eigenlijk alles wat je hart verlangt, en toch knaagt er iets. Je hebt een prachtig huis, een fantastische relatie, je bent gezond,... en toch voel jij je niet gelukkig. Je voelt je niet voldaan. Waar komt dit gevoel vandaan? En hoe kan jij wel leren gelukkig zijn?
work smarter even Eline de Munck blog heylady Annick Heyman

Als ondernemer stop je nooit met leren...

16 mei, een dag die reeds lang in mijn agenda stond gepland. Elk jaar boek ik ruim op voorhand mijn ticket voor Worksmarter, het jaarlijkse Teamleader event. Dit jaar 900 deelnemers (!), en van het eerste tot het laatste uur topsprekers. Waarom dit event? Omdat het, als onderneemster, belangrijk is om jezelf te blijven uitdagen en vooral bij te leren. Ik deel graag mijn inzichten van deze inspirerende dag met jou!
flowers bloemen blog perfectionisme vloek of zegen heylady

Perfectionisme: een vloek of een zegen?

Perfectionisme wordt vaak als iets negatiefs afgeschilderd. Maar is dat wel zo? Is het echt zo erg om perfectionistisch te zijn? Ben je gedoemd om voor altijd gestresseerd en ongelukkig te zijn, omdat je een perfectionist ben? Wij klaren het voor jou uit!
klok tijd voor persoonlijke ontwikkeling coaching heylady annick heyman

Wanneer begin ik het best met coaching?

Coaching is een proces waarbij je bewust kiest om een nieuwe weg in te slaan. Omdat je niet langer gelukkig bent met je leven. Coaching is een proces van vallen en opstaan. Je neemt bewust, en onbewust, heel kleine stapjes op weg naar een onwaarschijnlijke transformatie. Maar wat is nu het beste moment om te starten met coaching?
Faalangst angst falen blog Heylady Annick Heyman

3 soorten faalangst en hoe je ze aanpakt

Faalangst. De angst om te falen. Het lijkt een duidelijk en gekend begrip, en toch weten weinigen dat er verschillende soorten faalangst bestaan. In deze blog gaan we dieper in op cognitieve, sociale en motorische faalangst, en hoe je ze kan aanpakken!
Equal Pay Day 14 maart HeyLady vrouwen en vooroordelen

Waarom vrouwen zich meer moeten bewijzen dan mannen

Als vrouw heb je vaak het gevoel dat je extra hard je best moet doen. Herken je dat gevoel? Die drang om je te bewijzen ten opzichte van je omgeving, en dan vooral je mannelijke omgeving? Waar komt dat gevoel vandaan en is het terecht?
Bloemen boeket bedankt complimenten geven

Complimenten geven die impact maken? 5 tips!

Vrijdag 1 maart is het ‘complimenten dag’. Een dag die in het leven is geroepen omdat we de mensen rondom ons, en vooral onszelf, te weinig complimenten geven. Hoe doe je dat, goede complimenten geven? En hoe ontvang je complimenten? Jij krijgt van ons 5 tips!
Annick Heyman Fien Reunes heylady platform

De geboorte van het HeyLady platform!

Ben jij een vrouw die wil werken aan zichzelf? Wil jij werken aan jezelf op je eigen tempo? Klik hier en lees meer over de lancering van ons HeyLady platform!
Zelfvertrouwen dromen vrouwelijk zachte kracht

Hoe zet je jouw vrouwelijkheid in als sterkte?

Vrouw zijn is een uitdaging. Je wil een vrouw zijn met ballen. Je wil vrouwelijkheid en tegelijkertijd sterkte uitstralen. En dat blijkt een moeilijke balans. Want emoties en kwetsbaarheid horen ook bij het vrouw zijn. Hoe zet jij je vrouwelijkheid in als sterkte?
Heylady blog succesvol worden door vieren van successen 3 vrouwen gelukkig

Succesvol worden door het vieren van je successen!

Ik ben, met de hand op het hart, nog steeds mijn dagelijkse 2 liter water aan het verorberen. Hoera! Dit moet zowat het eerste jaar zijn dat ik mijn goed voornemen met succes kan volhouden. En ik durf dat succes ook te vieren! Met een glaasje bubbels (nee, geen spuitwater!). Wat is jouw laatste succes? En (hoe) heb je dat succes gevierd?
make it happen goede voornemens volhouden heylady hey lady heymotion annick heyman fien reunes

4 tips om je goede voornemens nieuw leven in te blazen

Jij hebt, net zoals ik, wellicht op 1 januari ook één of meerdere goede voornemens gemaakt. Mijn goed voornemen is om elke dag minstens 2 liter water te drinken. Onder het motto ‘eat your own soup’, heb ik mijn goed voornemen concreet, haalbaar en meetbaar gemaakt op basis van de SMART methode uit mijn vorige blog. Maar hoe blijf je gemotiveerd om dat concreet en haalbaar voornemen ook vol te houden?
vuurwerk blog nieuw jaar nieuwjaar nieuw begin start heylady

Een nieuw jaar, een nieuw begin?

1 januari is traditioneel de dag waarop velen vol goede moed hun goede voornemens vastleggen. Want een nieuw jaar biedt opportuniteiten. We kunnen opnieuw beginnen. Met een schone lei een nieuw jaar aanvatten. Welke voornemens maken mensen het meest? Waarom houden we die goede voornemens niet lang vol? En hoe zorg jij ervoor dat je voornemens wel haalbaar zijn?