stopbord glazen plafond blog heylady annick Heyman

Het glazen plafond - bestaat het echt of houden wij vrouwen het in stand?

Een paar weken geleden zaten we aan tafel met één van onze vrienden – een voormalig CEO. Hij vroeg me hoe het zat met het glazen plafond. Bestaat het echt of is het iets wat wij als vrouwen in stand houden?
Annick Heyman HeyLady Coach Enneagram

Het Enneagram als coaching tool

Ik was 28 en schreef me in voor een opleiding rond persoonlijkheidsmodellen. Wat ik nog niet wist is dat die opleiding mijn leven ging veranderen. Ik had al wat gelezen over het Enneagram maar de literatuur die toen bestond was nogal karikaturaal. De theorie vertelt dat het vinden van jouw basistype de sleutel is tot persoonlijke groei. De negen types werden beschreven en het was zo onrealistisch dat er 1 type was waar echt alles klopte. Kon dat echt?
Annick Heyman coaching heylady

Een succesvolle coach worden in 5 stappen

Je bent niet meer gelukkig en je bent je job zo beu als koude pap. Na lang nadenken heb je beslist om iets nieuws te doen, en je bent ervan overtuigd dat jij een luisterend oor hebt, dat je empathisch bent en dat je graag mensen helpt. Als je de optelsom maakt dan is je besluit: ‘Ik wil coach worden’. Maar hoe begin je daaraan?
social media instagram blog heylady annick Heyman vergelijken perfecte wereld

De perfecte wereld - 4 tips om te stoppen met vergelijken

Sociale media, reclame, film, soapseries, vriendinnen… Alles en iedereen ziet er precies perfect uit. Iedereen leidt het perfecte leven. En ik? Ik dobber verder en zie alleen maar wat er niet lukt. Ken je dat stemmetje in je hoofd dat jezelf gaat vergelijken met anderen? In deze blog geven we jou 4 tips om te stoppen met vergelijken.
Wendy Dirven gastblog heylady zachte kracht

Hoe zet jij je zachtheid in als kracht?

Vrouwen die hun zachtheid als kracht inzetten, het lijkt wel het nieuwe zwart. In deze gastblog vertelt Wendy over haar zoektocht naar de zachte kracht. Het intrigeert haar omdat ze zelf zacht van karakter is, en anderzijds niet over haar heen wil laten lopen. Ze wil mensen toelaten en een warm hart toedragen, zonder misbruik van haar te laten maken. Wendy vertelt ons hoe je precies die balans vindt, en hoe jij je zachtheid inzet als kracht!
HeyLady jezelf onderscheiden als coach blog annick Heyman

Hoe onderscheid jij jezelf op de markt als coach?

Het aantal coaches en ervaringsdeskundigen op de markt blijft groeien. Wanneer kan jij jezelf een echte coach noemen? En hoe zorg jij ervoor dat je opvalt als coach? Want hoe pak je het aan om je te onderscheiden als coach? In deze blog deel ik mijn zoektocht en tips met jou.
breathe adem stress perfectionisme burnout blog heylady Annick Heyman

Van perfectionisme krijg je geen burn-out

Perfectionisme en burn-out. Het zijn twee thema’s die vandaag heel hard leven en vaak hand in hand gaan. Of dat wordt alleszins beweerd. Vanuit mijn eigenwijze visie en ervaring stel ik dat je van perfectionisme geen burn-out krijgt. Punt. Waarom ik daar rotsvast van overtuigd ben? Dat lees je in deze blog.

Welke impact heeft kleding op je zelfvertrouwen?

Power dressing is meer dan er gewoon goed uitzien. Kleding heeft een grote invloed op hoe jij je voelt. Jouw kledij kan je heel krachtig laten voelen, of net heel ongemotiveerd, ongeïnspireerd, en ronduit slecht. Onze gastblogster Lynn Mikolajczak vertelt jou alles over de kracht van kleding!
Annick Heyman heylady blog gelukkig zijn

Ik heb alles en toch ben ik niet gelukkig.

Ken je dat gevoel? Je hebt eigenlijk alles wat je hart verlangt, en toch knaagt er iets. Je hebt een prachtig huis, een fantastische relatie, je bent gezond,... en toch voel jij je niet gelukkig. Je voelt je niet voldaan. Waar komt dit gevoel vandaan? En hoe kan jij wel leren gelukkig zijn?
work smarter even Eline de Munck blog heylady Annick Heyman

Als ondernemer stop je nooit met leren...

16 mei, een dag die reeds lang in mijn agenda stond gepland. Elk jaar boek ik ruim op voorhand mijn ticket voor Worksmarter, het jaarlijkse Teamleader event. Dit jaar 900 deelnemers (!), en van het eerste tot het laatste uur topsprekers. Waarom dit event? Omdat het, als onderneemster, belangrijk is om jezelf te blijven uitdagen en vooral bij te leren. Ik deel graag mijn inzichten van deze inspirerende dag met jou!