Intergriteit: een belangrijke waarde als coach
06 april 2021 

Intergriteit: een belangrijke waarde als coach

Integriteit: een belangrijke waarde als coach

Integriteit is een waarde die ik hoog in het vaandel draag. Het is de rode draad in mijn leven. Alles valt of staat met dat woord. Ik krijg kriebels wanneer iets niet integer verloopt of ik voel me barslecht wanneer hiertegen gezondigd wordt. Voor mij is het dus heel normaal dat ik als coach heel integer met mijn klanten omga.

Ik wil jullie een prachtig voorbeeld geven waar dit zo heeft meegespeeld.

Vorige week had ik een afspraak met een schitterende dame. Zij volgt een opleiding gezondheidscoach, werkt full time, is mama en partner van. Heel wat op haar boterham. Zij kwam langs om even te luisteren of de coachingopleiding die ik in het najaar start, iets voor haar zou zijn.

We hadden een heel fijn gesprek en ik voelde echt haar behoefte om meer coachende vaardigheden te ontwikkelen als ze van start gaat met haar praktijk. Haar gedrevenheid en honger naar meer, waren sterk aanwezig. Ik was heel nieuwsgierig naar hoeveel tijd zij spendeerde aan de opleiding, hoeveel avonden zij op de schoolbanken zat, hoe zij haar verschillende rollen allemaal managede?

Maar zij was nog meer geïnteresseerd in wat er allemaal in de opleiding zat en wat ze allemaal ging leren. De vragen en antwoorden gingen aan een stevig tempo heen en weer. Op een bepaald moment vroeg ze naar de startdatum en mijn buikgevoel nam het van mij over. Hoe fijn het ook zou zijn om zo een gemotiveerde dame in mijn opleiding te hebben, hoe sterk het gevoel van integriteit was. Ik voelde dat het niet oké was om haar te laten deelnemen omdat het gewoon veel te zwaar voor haar zou worden. En full time werken en twee opleidingen en mama en partner en en en

Op dat moment voel je gewoon dat je zorg mag dragen voor de persoon die voor jou zit en dat ook gewoon mag zeggen. Ik zag de verbazing op haar gezicht als ik mijn bezorgdheid uitsprak. Er kwam een gevoel van verbondenheid en herkenning vrij. Je weet dan dat je het juiste hebt gezegd en gedaan op het juiste moment met de juiste intentie.

Nadat ze was vertrokken ging ik met een glimlach op mijn gezicht aan mijn bureau zitten. Puur business matig zou je kunnen zeggen: ‘je hebt een opportuniteit laten liggen’. Als mens weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt en dat je integer hebt gehandeld. Dat gevoel is voor mij zoveel belangrijker.

Het maakt me gelukkig en het zegt me hoe belangrijk ik vind om te leven volgens mijn waarden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen